Het merk Herno is in 1948 opgericht door Giuseppe Marenzi. Zijn belangrijkste doel was de ultieme regenjas te creëren. Die moest goed waterdicht , ultralicht en warm zijn maar tegelijk ook elegant en perfect van snit. Het succes van het merk bewijst dat de oprichter daar ten volle in slaagde.

Tot op vandaag streven de creaties van het bedrijf dezelfde initiële doelstelling na.
Dit alles geoptimaliseerd dankzij de hedendaagse technieken en nieuwe technische materialen. Hierdoor is het merk meer dan ooit de referentie in stijlvolle gewatteerde jassen gemaakt van het fijnste ganzendons. Zonder de optimale bescherming tegen onvoorspelbare weersomstandigheden te vergeten.

Sedert kort heeft Herno zijn gamma uitgebreid met uiterst luxueuze jassen in 100% fijn cashmere van de top garen fabrikant Piacenza. Dit extreem zachte en verrassend slijtvaste materiaal leent zich uitmuntend voor het bekomen van een erg chique en warm luxeproduct. Deze “top of the bill” mantels zijn bovendien ook nog 100% waterafstotend waardoor je ze zonder enig gevaar voor ontwaarding kunt dragen in de meest extreme weersomstandigheden. Dit laatste dankzij de technische behandeling waarin ze bij Herno inmiddels meesters geworden zijn.