De merken van Wolf Nieuwpoort

Santoni Shoes Knokke

Santoni Shoes, traditionele luxe en perfectie

Sedert het ontstaan van het merk in 1975 maakt Santoni zijn visie waar om het cultureel erfgoed van vakmanschap en de Italiaanse finesse verder uit te diepen tot het ultieme. Andrea Santoni, de oorspronkelijke bezieler van wat je bijna een schoen-laboratorium zou kunnen noemen, heeft ondertussen de fakkel overgedragen aan zijn zoon Giuseppe. Santoni-klanten houden van de gesofistikeerdheid, en kiezen alleen het beste voor zichzelf en vinden zich uitstekend in de moderne attitude gekoppeld aan traditionele know-how.

Meer over Santoni Shoes
Piacenza Cashmere Nieuwpoort

Piacenza Cashmere, Italiaanse kasjmier sedert 1733

Piacenza is een familie van wolhandelaars en -bewerkers met honderden jaren geschiedenis, afkomstig van de streek van Biella, niet zo ver van Milaan. In 1733 kocht Pietro Francesco zijn eerste machine om te vollen, dat is het wollen textiel dikker, en steviger te maken, laten vervilten. De machine maakte net zoals in de Middeleeuwen gebruik van kaardebollen, een soort distelachtige plant. Die plant is tot op de dag van vandaag nog altijd onmisbaar in hun unieke productieproces, net zoals het locale bronwater uit de streek.

Meer over Piacenza Cashmere
Van Laack Royal bij Wolf Nieuwpoort

Van Laack, al 138 jaar marktleider in herenhemden

Wanneer Heinrich Van Laack in 1881 zich in Berlijn specialiseert als hemdenfabrikant heeft hij een simpele visie: het meest luxueuze shirt fabriceren. De liefde voor het vakmanschap, precisie handwerk en liefde voor mooie details is sedertdien op geen enkele manier veranderd. Van Laack bestaat in 2019 reeds 138 jaar en is daarmee het toonaangevende hemdenmerk qua design, draagcomfort en duurzaamheid.

Meer over Van Laack
Jacob Cohën bij Wolf

Jacob Cöhen, het summum in denim

Jacob Cohën produceert de ultieme handgemaakte jeans. Comfortabel, elegant en luxueus. Typerend voor de jeans van Jacob Cohën zijn de vele details, zoals het parfum van iedere broek, de originele leder patch, de luxueuze uitstraling,... De jeans uit Japanse selvedge denim wordt volledig in-house gemaakt en is 100% Italian made. 

Meer over Jacob Cöhen
Herno bij Wolf

Herno, het ultieme jassenmerk

Het merk Herno is in 1948 opgericht door Giuseppe Marenzi. Guiseppe wou toen de ultieme regenjas creëren. Die moest goed waterdicht, ultralicht en warm zijn maar tegelijk ook elegant en perfect van snit. En dat lukte hem: Het wereldwijde succes van het merk bewijst dat de oprichter daar meer dan ten volle in slaagde. 

Meer over Herno
Hiltl bij Wolf Nieuwpoort

Hiltl, mooie herenbroeken met de perfecte snit

Sinds 1955 maakt Fritz Hiltl herenbroeken. En dat is meteen ook het enige kledingstuk wat ze produceren. Het zeer gespecialiseerde Duitse bedrijf maakt vandaag de dag vooral chino’s. De focus op broeken heeft geleid tot een ongekend vakmanschap. Hiltl-klanten kunnen dus gerust zijn: iedere Hiltl-broek verzekert een kwaliteit die op maat gemaakt lijkt.

 Lees hier meer over Hiltl
Meer over Hiltl
Paul & Shark

Paul & Shark, het yachting merk in Nieuwpoort

Het luxemerk Paul & Shark is van 100% Italiaanse makelij en onmiskenbaar het meest gekende Yachting kledingmerk ter wereld. Niet ten onrechte. Want éénmaal kennis gemaakt met de onberispelijke en uiterst duurzame kwaliteit is men niet gauw meer tevreden met minder. Fans van Paul & Shark zijn dan ook extreem trouw aan hun merk. De kwaliteit van Paul & Shark vinden ze nergens anders...

Meer over Paul & Shark
Gran Sasso Wolf Nieuwpoort

Gran Sasso, na 70 jaar nog altijd met de hand gemaakt

Vanuit de fundamenten van een kleine famiezaak is Maglificio Gran Sasso gegroeid tot een ionisch, internationaal merk dat nog altijd trots achter het motto 'Made in Italy" staat. Doordat het merk en de onderneming voortdurend worden geïnspireerd en vooruitgestuwd door de ondernemersmentaliteit van de vier broers Nello, Eraldo, Alceo en Francesco Di Stefano, zou je vergeten dat het bedrijf startte in 1952 in het kleine Italiaanse dorpje Sant'Egidio alla Vibrata, tussen Marche en de Abruzzen.

Meer over Gran Sasso
Gallotti

Gallotti, vakmanschap uit Firenze

Francesco and Orlando richtten in 1965 het bedrijf Gallotti op in de omgeving van Firenze. Een stad die artistiek handwerk en ambachtelijk vakmanschap door meesters in een discipline in- en uitdament al sedert de renaissance. In vorige eeuw bouwde Firenze of Florence trouwens ook een heel sterke reputatie in het verwerken van leder, zowel in Italië als daarbuiten. Gallotti produceert ondertussen ook geweven kledij.

Meer over Gallotti
Della Ciana Nieuwpoort

Della Ciana, natuurlijke eenvoud voor mannen

De zeer gepassioneerde Carlo Della Ciana richtte in 1978 het bedrijf op. Carlo Della Ciana richt zich in zijn creaties naar de oorspronkelijke waarden van zijn geboorteland Umbrië. Deze waarden zijn loyaliteit, hard werken en de eenvoud van natuurlijke schoonheid. Tijdloze klassiekers uit Della Ciana vertegenwoordigen het gevoel voor stijl van de ontwerper en zijn passie voor de kunst van het breien. 

Meer over Della Ciana
Corneliani Nieuwpoort

Corneliani, mannenmode sinds 1930

Alfredo Corneliani startte in 1930 een naaiatelier voor regenvesten en mantels maar door de tweede wereldoorlog stopte Alfredo de productie. In 1958 echter zorgden zijn zoons Claudio en Carlalberto voor het vervolg: ze richtten in Mantua een vennootschap op. In 1985 werd er ook een afdeling in New York gestart en in 1997 werd de eerst flagship store gestart in Milaan. Waar anders? Ondertussen is dit merk een grote wereldspeler op het vlak van luxekledij.

Meer over Corneliani