Jacob Cohën
Jacob Cohën
Het summum in denim

Jacob Cohën produceert de ultieme handgemaakte jeans. Comfortabel, elegant en luxueus. Typerend voor de jeans van Jacob Cohën zijn de vele details, zoals het parfum van iedere broek, de originele leder patch, de luxueuze uitstraling,... De jeans uit Japanse selvedge denim wordt volledig in-house gemaakt en is 100% Italian made. 

Selvedge denim zonder toegevingen aan kwaliteit

Veel broeken uit de collectie worden gemaakt uit selvedge-denim. Deze broeken worden gesneden uit smalle stroken stof, geweven op oude shuttle weefgetouwen. De eigenschappen van het ‘selvedge‘ weefsel zijn dat het heel vormvast is, niet kan rafelen en niet meer afgewerkt hoeft te worden, in tegenstelling tot stof die geknipt werd. Door de smalle weefbreedte krijg je een hele stabiele stof die optimaal blijft. Jacob Cohën jeans is casual maar met dezelfde zorg en kennis geproduceerd als een duur maatpak.

Jacob Cohën Nieuwpoort
Jacob Cohën Nieuwpoort
Moderne smalle snit

De belangrijkste in het assortiment bij WOLF is model 620. Dit is een broek met rechte pijpen. Sinds jeans de laatste jaren strakker geworden zijn heeft men het model 622 toegevoegd. Deze broek is volledig gebaseerd op het 620-model maar heeft een merkelijk smallere pijp om aan het hedendaagse silhouet te beantwoorden. Sinds de trend van smallere, elegantere broeken hebben we bij WOLF ook model 688.

Limited Editions voor de man met een levensvisie

Het Jacob Cohën aanbod bij Wolf bestaat voor een belangrijk deel uit ‘limited editions‘. Dit zijn zeer karakteristieke broeken met tal van extra details in selvedge denim. Door hun zeer beperkte oplages — maximum 400 per model— zijn het bijna collectors items met een uniek productienummer. Jeans van Jacob Cohën draag je niet alleen voor de looks en het comfort, maar vooral als levensstijl en -visie. 

Jacob Cohën Nieuwpoort

PAUL & SHARK – JACOB COHËN – DELLA CIANA – GALLOTTI – SANTONI SHOE – CORNELIANI – PIACENZA CASHMERE – HERNO – GRAN SASSO – HILTL – VAN LAACK